2009. március 31., kedd

A Kaland folytatódik

A hétvégén elkezdődik a 2010-es Budapest-Bamako előfutam sorozata, a Bamako Challenge. Ennek első állomása lesz a Budapest-Baja éjszakai verseny, ami péntek estétől szombat reggelig tart. Az autó újra versenykész állapotban van, az alkalmilag három fősre bővült legénység alig várja, hogy hazai viszonyok között is kamatoztassa a szavannai éjszakákon szerzett tapasztalatait.
Az autón az utóbbi időben több fejlesztés is történt, új felnik, versenygumik kerültek föl, az Afrikában használt erősfényű tetőfényszórók le lettek cserélve kisebb hatótávolságú, de a fényt jobban terítő világítótestekre. Az autó immár három személyes, a jobb hátsó részre került be egy újabb ülés. A szavannai sérülések tapasztalatai alapján a jövőben gallyterelő védi a szélvédőt és a karosszériát.
A kartervédőt és az első futóművet is meg kellett erősíteni, ez utóbbi esetében új alsó trapézok teljesítenek szolgálatot a megerősített eredetiek helyett, amelyek a verseny alatt nem bírták a forszírozott igénybevételt és eltörtek. Szóval lesz mit kipróbálni, a cél most nem elsősorban az eredmény, hanem a tapasztalatszerzés, a versenykilométerek gyűjtése.

Nincsenek megjegyzések: